De Drakentrilogie

Drakenkoningin was hét Nederlandstalige fantasy-debuut van de afgelopen vijf jaar. Nu is An Janssens een van de favoriete schrijvers in het genre. -Hebban.nl

Je vindt alle informatie over de Drakentrilogie op bol.com.
In deze artikels op Hebban en Fantasywereld praat ik over het
geheime leven van de drakenboeken en ook een beetje over mezelf.

Drakenkoningin

Met Drakenkoningin won An Janssens de eerste Luitingh Fantasy & MagicTales Schrijfwedstrijd (2013). Het boek was ook hét Nederlandstalige fantasy-debuut van de afgelopen vijf jaar.

Al zevenhonderd jaar lang wordt de mensenwereld met ijzeren vuist geregeerd door één persoon. Toch is er een gebeurtenis waarnaar elke bewoner van haar koninkrijk reikhalzend uitziet: de wedstrijd waarmee iedereen – jong of oud, arm of rijk – kans maakt zich de kroon toe te eigenen. Er zijn geen regels, slechts vijf proeven en één kans om het koninkrijk te winnen.

Drakentovenaar

In een land zo heet dat leven enkel diep in de bergen mogelijk is, zitten mensen en tovenaars al zevenhonderd jaar lang opgesloten in een gigantische grottenstad. In deze smeltpot groeit de jonge Var op als zoon van een rebellenleider. Zijn hele leven werkt hij toe naar één doel: de tovenaarsprinses ontvoeren uit haar kasteel. Maar hij heeft niet gerekend op de Buigmoeder, een wezen dat gevoelens kan vervormen.

Drakentovenaar speelt zich af op hetzelfde moment als Drakenkoningin, maar aan de andere kant van de Grote Muur.

Drakenvuur

Terwijl het noorden bevriest en het zuiden brandt, ligt de enige hoop van de mensheid in een oude voorspelling: een tovenaar en een vuurdraak zullen samen de wereld redden…

In dit laatste deel komt het verhaal tot een vlammende conclusie, als de muur die het ijskoude noorden en het bloedhete zuiden al honderden jaren scheidt wordt neergehaald en de twee hoofdpersonages uit de eerdere boeken, Thala en Var, elkaar voor het eerst ontmoeten.