Fantasyschrijfster An Janssens

Schrijfcursussen


Ik loop al lang rond met het plan om mijn schrijfkennis op een of andere manier over te dragen. Al jaren hou ik een lijst bij met alle schrijfinzichten die ik opdoe, en de tips en tricks die daaruit voortvloeien. Mijn initiële idee was om youtube video’s op te nemen, maar ik heb nog niet genoeg moed kunnen verzamelen om voor de camera te gaan staan. Nu wil het toeval dat ik een coworking space heb geopend, en ik op zoek ben naar wat ik daar kan organiseren om er wat extra leven in te blazen. Eén plus één is twee, en dus ga ik schrijfcursussen geven in mijn eigen CoCorner. In mei 2023 begin ik met een eerste masterclass fictie schrijven. Als het bevalt zullen er nog veel meer schrijfcursussen volgen.

Masterclass fictie schrijven 2,5u

Een sterk fundament om je boek op te bouwen

Met An Janssens, auteur bij Luitingh-Sijthoff

Locatie: CoCorner in Hoegaarden, bij Tienen

Datum: maart 2023, nog nader te bepalen – meer duidelijkheid volgt snel

Maximum 10 personen

Deze schrijfcursus zit boordevol praktische tips die je meteen kan toepassen op je eigen verhalen. Je krijgt tal van concrete handvaten om je boek naar een hoger niveau te tillen. Na 2,5 uur heb je de stevige basis die elke schrijver zou moeten hebben. Er is geen voorkennis vereist, maar ook de meer ervaren schrijver zal iets bijleren.

Agenda

10:00 We maken kort kennis en installeren ons met een kop koffie of thee en een koekje

10:15 Vier fundamentele schrijfwetten – uitgelegd met tal van voorbeelden (Schrijven is schrappen, Show don’t tell, Kill your darlings, Vertrouw de lezer)

10:45 Aan de slag: Freewrite een tekst – redigeer aan de hand van de 4 schrijfwetten

Ondertussen nemen we nog een kop koffie

11:15 Keep it real – schrijven met passie, levensechte dialogen, uitwerking van personages en diepgang

11:45 Aan de slag: Freewrite een sterke, diepe tekst

We nemen weer een kop koffie, schrijvers drinken echt veel te veel van dat zwarte spul

12:05 De Hollywood succes formule, de MICE quotiënt, en de rode draad

12:30 Einde van de masterclass

Benodigdheden: pen en papier of een laptop (er zijn ergonomische bureau’s voorzien)

Over de lesgeefster: An Janssens heeft 4 boeken op haar naam staan, uitgegeven door Luitingh-Sijthoff, waarvan Heksenhoeve het meest recente is. Eind 2022 opende ze de CoCorner, een coworking space in Hoegaarden. Sindsdien schrijft ze daar in aangenaam gezelschap aan haar boeken. De masterclass gaat door in haar eigen coworking space.

Inschrijven voor de masterclass

De praktische details liggen nog niet vast, maar laat je email adres alvast achter als je op de hoogte wilt worden gehouden.